Du är här

Krakow

Inför och utifrån en resa till Krakow i Polen arbetar vi med frågor kring ont och gott och hur vi kan göra världen bättre. Ingenstans i världen kan man uppleva en sådan kontrast mellan ljus och mörker som i Krakow. Några mil utanför denna vackra stad besöker vi under resan det före detta koncentrationslägret Auschwitz - ett besök som alla människor borde göra någon gång i livet. Vi arbetar sedan med hur vi kan fokusera på ljus och gemenskap för att göra världen bättre.

 


Krakowkonfirmationens tema är från mörker till ljus. Under vår tid tillsammans kommer vi alltså att undersöka det mörkaste som mänskligheten har åstadkommit men framförallt upptäcka hur vi kan skapa en ljus framtid. Vad kan vi göra för att förintelsen aldrig skall upprepas? Hur blir du ett ljus i mörkret? Under vår resa till Krakow besöker vi därför det före detta koncentrationslägret Auschwitz. Detta besök är en del av din konfirmationsupplevelse men inte det enda. Vårt främsta fokus är gemenskap och glädje och sådant som gör världen bättre och ljusare.

Upplägg: Förutom Krakowresan består detta alternativ av ett helgläger och fem träffar.

Krakowresan: 9 - 14 maj eller 16 - 21 juni

Inför konfirmationen: 22 -  25 maj, 16:30 - 20:00 eller 26 - 29 juni 10:00-14:00

Konfirmation: Lördag 26 maj 2018 eller Lördag 30 juni 2018

Kostnad: 1500 kronor inklusive resa och helpension.


TRÄFFAR

Förutom resan till Krakow består konfirmationsläsningen av ett helgläger och ett antal  träffar under året. Konfirmanderna träffas också fyra kvällar veckan innan konfirmationen. Datumen för de återstående träffarna följer här nedan.

Tisdag 29 maj (Junigruppen) Konfirmander: 16:30 - 18:00, Föräldrar 18:15 - 19:15, Samling i Landvetter kyrka. Detta är vår sista träff innan resan och också en föräldraträff med all info ni behöver inför resan. Konfirmander får naturligtvis också vara med under föräldramötet om ni önskar.


DOP

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Detta är inget problem utan löser sig genom att man erbjuds att döpa sig någon gång innan konfirmationen. Det vanliga är att de som inte är döpta kontaktar sin konfirmationspräst och bestämmer tillsammans hur de vill att dopet ska gå till.

Vet du med dig att du inte är döpt så vill vi att du hör av dig till din konfirmationspräst Jörgen Magnusson på: jorgen.magnusson [at] svenskakyrkan.se eller 031-977107.