Du är här

Helgläger 24-26 november

Nu börjar vår konfirmationsupplevelse! Fredagen den 24 november reser vi iväg på ett uppstartsläger till Flämslätts stiftsgård ett par mil öster om Skara. Under lägret kommer vi att börja med våra smågrupper som ni sedan följer hela vägen till er konfirmationsdag.

Ni kommer bo utifrån era val inför Krakow och det är också utifrån dessa vi har satt samman era grupper. Alla kommer vara med minst en som ni känner väl, varje grupp kommer också ha en ledare som särskild kontaktperson. Denna kommer följa er under hela året och är er ledare i Krakow. Alltså är vi väldigt många ledare med på lägret, närmare bestämt 14 stycken. Som extra resurs har vi också en stor skara assistenter med oss (unga hjälpledare från Prästgården) som kommer hjälpa till under lägret.


Här följer all den info du behöver inför Helglägret. Om det ändå är något du undrar över efter att läst igenom infon så är det bara att höra av dig till oss.

 • Avfärd: Fredag den 24 november, samling kl 16:15, bussarna avgår kl 16:30. Vi reser med tre bussar vilka avgår från Landvetter Kyrka. Två till er som reser i maj och en till er som reser i juni. Ledare kommer finnas på plats och dirigera er rätt. Tänk på att det är begränsat med parkering och var försiktiga när ni lämnar av era ungdomar.
 • Boende: Vi bor på Flämslätts stiftsgård en gård i närheten av en liten by som heter Lerdala, ca två mil öster om Skara. Det är en stor gård med vandrarhemsstandard alltså behöver ni ta med lakan och handduk.
 • Mat: Vi bor med helpension och alla måltider serveras av stiftsgårdens kök. Det första som händer när vi kommer fram är faktiskt att vi serveras middag. Men det finns ingen affär eller liknande i närheten så vill ni ha "snacks" får ni ta med det själva. Köket har meddelats de specialkoster som angetts vid anmälan. Är ni osäkra skickar ni ett mail till felicia.segerholm [at] svenskakyrkan.se
 • Hemkomst: Observera att vi avslutar lägret med en gudstjänst i Härryda Kyrka Söndag 26 november kl 18:00. Gudstjänsten startar kl 18:00 och beräknas klar 45 minuter senare ni är naturligtvis välkomna att delta i gudstjänsten, om inte hämtar ni ca 18:45.
 • Regler: För att kunna delta i vår konfirmandupplevelse krävs det ett inlämnat avtal där det tydligt framgår att konfirmand och förälder accepterar våra regler och konsekvenser om konfirmanden inte är mogen nog att klara detta ansvar. Om vi ser att en ung människa genom att grovt bryta mot våra regler inte är mogen nog för lägervistelse måste vi av säkerhetsskäl skicka hem denna. Detta är inget straff utan en säkerhetsåtgärd för personens bästa då vi inte längre kan ansvara för honom/henne. Genom att skriva på avtalet ger förälder och barn verksamhetschef och kyrkoherde mandat att avgöra om barnet behöver skickas hem eller inte. Ladda ner avtalet här, skriv ut det, skriv under och skicka, lämna eller skanna in och eposta det till felicia.segerholm [at] svenskakyrkan.se. Utan ett påskrivet avtal kommer vi inte låta konfirmanden följa med på lägret.

Vad skall jag ha med mig?

 • Lakan
 • Kläder för två dagar
 • Kläder för att kunna vara ute en kort stund
 • Toalettartiklar: Tandborste, tandkräm mm.
 • Handduk
 • Eventuella mediciner eller annat ni behöver för två nätter borta.

Vid förhinder kontakta snarast Felciia Segerholm, undrar ni något är ni välkomna att höra av er enligt nedan:

Frågor om boendet och maten: Felicia Segerholm

Frågor om assistenter: Zimon Holmberg

Frågor om gudstjänster: Jörgen Magnusson

Allmänna frågor om konfirmation: Gustav Öhlander