Du är här

Välkommen till Solbackens förskola!

Svenska kyrkans förskola är högt belägen i en lugn miljö nära Landvetter centrum. Vi erbjuder barnen en stimulerande och trygg miljö där utevistelsen är en viktig del av vår verksamhet.

Förskolans verksamhet

Förskolans verksamhet bygger på och följer läroplanen för förskolan (Lpfö 98, Rev. 2016) och står under tillsyn av Härryda kommun. Detta garanterar vårdnadshavarna att barnen ges en god pedagogisk omsorg.

Kyrkans förskola är ett alternativ för de som utöver modern pedagogik värdesätter kristen livssyn och kristna värderingar. Den kristna profilen innebär att vi genom ord och handling vill få barnen att känna sig värdefulla och unika, samtidigt som vi visar på alla människors lika värde. Vi vill ge barnen kunskap och förståelse kring våra kristna traditioner och högtider som jul och påsk. Vi är tydliga med att man inte behöver tro att berättelserna ur Bibeln är sanna och en del barn väljer att se på dem mer som sagor.

Vi vill att verksamheten skall vara trygg, rolig och lärorik för alla barn som deltar. Varje människa är unik med sina möjligheter och begränsningar, därför är vi lyhörda för vad barnen behöver, ser samband mellan utvecklingsprocesser och hur man som vuxen kan stimulera, hjälpa och vägleda barnen.

 

Kontakta oss gärna!

Telefonnummer till Solbackens förskola:

• Avdelningen Igelkotten: 0704-107 111

• Avdelningen Skogsmusen: 0704-107 112

• Gudrun Öhlander (förskolechef): 031-977 115

• Maria Frigell (kokerska): 0704-107 109