Du är här

eKonfirmation

För dig som av olika anledningar inte kan eller känner dig bekväm med att resa erbjuder vi nu en möjlighet att konfirmera dig via vår e-tjänst. Du konfirmerar dig utifrån samma mall som Junigruppen men reser inte med på resan. Istället får du under tiden vi är på resa uppgifter via olika nätbaserade tjänster.  Målet förblir dock detsamma att visa på hur en aktiv kristendom kan sprida ljus och kärlek i en mörk värld.

 


Konfirmationsupplevelsen i Landvetter & Härryda startar den 10 oktober kl 18:45 i Landvetter kyrka för båda grupperna. Att konfirmera sig betyder att man under ett år funderar kring livets viktigaste saker. Det betyder inte att du måste resa fysiskt, men det betyder att du måste göra en resa personligt. När du anmäler dig som e-konfirmand följer du samma plan som övriga konfirmander och arbetar med hur vi kan göra mörker till ljus

Upplägg: Du deltar under konfirmandårets fem träffar samt ett helgläger i slutet av höstterminen och fyra dagar veckan innan konfirmationen.

Inför konfirmationen: 26 -  29 juni, 10:00 - 14:00

Konfirmation: Lördag 30 juni 2017

Kostnad: Gratis

ANMÄLAN

För att anmäla som eKonfirmand 2018 fyller ni i formuläret som ni hittar här. Ni får sedan inom en vecka ett sms som bekräftelse på att ni är anmälda. Från och med den 1/1 2018 ser vi anmälan som bindande.


TRÄFFAR

  • Tisdag 10 oktober, 18:45 - 19:45, i Landvetter kyrka

Invigning av konfirmationsåret i Landvetter kyrka. Detta är starten på konfirmationsåret och till denna träff bjuds både alla blivande konfirmander tillsammans med sina föräldrar in. Det är främst en träff med information men också starten på er konfirmationsupplevelse.

  • 24 - 26 november, Helgläger på Flämslätts stiftsgård.

Ett läger med två övernattningar. Bussen avgår från Landvetters Prästgård kl 16.30 samlas senast 16:15. Lägret avslutas i Härryda Kyrka med en gudstjänst kl 18:00, klar ca 19:00. Mer information inkl packlista kommer läggas ut när vi närmar oss. Om du av olika anledningar inte kan resa med gör du uppgifter som skickas till dig via epost eller liknande.

  • Tisdag 5 december, 17:00 - 20:00, Samling i Landvetter kyrka

Vi arbetar kring temat jul.

  • Söndag 25 februari, 11:00 - 16:00,

Vi börjar med en gudstjänst i Landvetter kyrka och fortsätter sedan direkt efter med tema godhet. Ta med matsäck.

  • Söndag 18 mars, 11:00 - 16:00

Vi börjar med en gudstjänst i Landvetter kyrka och fortsätter sedan direkt efter med tema påsk. Ta med en matsäck.

  • Onsdag 25 april, 17:00 - 20:00

Vi samlas i Prästgården, ta med matsäck.


GUDSTJÄNSTER

En viktig del av konfirmandtiden är gudstjänsten därför vill vi att ni som konfirmerar er deltar i totalt tolv stycken under ert konfirmandår inklusive en jul- och en påskgudstjänst för att få en tydlig bild av hur gudstjänstlivet ser ut i en församling. Som julgudstjänst räknas de som äger rum på julafton och juldagen och för påsk från skärtorsdagen till och med påskdagen. Det går bra att besöka andra kyrkor än Landvetter och Härryda, Svenska kyrkan finns över hela världen så det finns alltid en kyrka att besöka, se gärna Svenska Kyrkan i Utlandets hemsida.

Ungefär varannan tisdag har vi en veckomässa i Landvetter kyrka, en gudstjänst med nattvard som är något kortare än de vanliga. Till denna är alla välkomna, innan och efter mässan är dessutom prästgården öppen för den som önskar. Prästgården öppnar kl 15:00, stänger under mässan som börjar 18:00 och har öppet till kl 20:00.

DOP

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Detta är inget problem utan löser sig genom att man erbjuds att döpa sig någon gång innan konfirmationen. Det vanliga är att de som inte är döpta kontaktar sin konfirmationspräst och bestämmer tillsammans hur de vill att dopet ska gå till.

Vet du med dig att du inte är döpt så vill vi att du hör av dig till din konfirmationspräst Jörgen Magnusson på: jorgen.magnusson [at] svenskakyrkan.se eller 031-977107.

UPPGIFTERNA

Ett par veckor innan Junigruppen åker till Krakow skickas ett mail ut till alla er som är e-konfirmander. I detta meddelande finns de uppgifter ni enskilt skall göra inför konfirmationstidens sista vecka. De flesta av uppgifterna lämnar ni in via e-post I(konfirmand [at] live.se) men vissa är skriftliga och dessa lämnas in under vecka 26.


INFÖR KONFIRMATIONEN 26/6 - 29/6

Veckan innan konfirmationen träffas konfirmanderna mellan tisdag och fredag kl 10:00 - ca 14:00 i och omkring Landvetter Prästgård. Under denna vecka arbetar vi med konfirmandernas redovisningar och därför är dessa träffar väldigt viktiga. Glöm inte att ta med er en lunchmatsäck.

KONFIRMATIONEN 30 Juni, 11:00 - 14:00

Konfirmationen i Landvetter och Härryda är ett stort arrangemang väldigt olikt det vi tänker oss en traditionell konfirmation. I en konfirmation skall det alltid ingå en redovisning där alla konfirmander får vara delaktiga och på något sätt visa upp vad de gjort och lärt sig under sin konfirmationstid. Eftersom vi har så många ungdomar som vill konfirmera sig hos oss här i Landvetter och Härryda har vi flyttat ut denna redovisning ur själva gudstjänsten för att ge ungdomarna mer plats och tid.

Redovisningen är upplagd som en utställning med flera olika stationer fördelade mellan till exempel Prästgården, Gröenkapellet och Landvetter Kyrka. De som besöker konfirmationen får fritt röra sig mellan de olika montrarna och ta del av det ungdomarna vill presentera. De har arbetat hårt med detta och därför betyder det mycket för dem att så många som möjligt går runt och ser vad de gjort. 

Själva konfirmationsgudstjänsten äger rum på strandängarna vid Gröenkapellet och är alltså utomhus. Det kommer inte finnas stolar så ta gärna med en fällstol eller helt enkelt en filt att sitta på. Kl 12:30 drar gudstjänsten igång med att konfirmanderna går i procession från kyrkan och ner till den scen de skall sitta på under gudstjänsten. Gudstjänsten består bland annat av olika tal till konfirmanderna, sång, bön, nattvard och utdelning av deras biblar. En gudstjänst är inte ett uppträdande som vi passivt observerar utan något som alla deltar i. Därför önskar vi att ni alla just deltar så aktivt som ni kan i både psalmsång och allt annat för att göra detta till en minnesvärd dag för våra ungdomar. Här följer de tider som gäller för lördagen:

  • 11:00 Utställningarna öppnar i Prästgården och Gröenkapellet.
  • 12:00 Konfirmander samlas i kyrkan för att äta sin medhavda matsäck och sedan byta om till kåpa.
  • 12:30 Konfirmationsgudstjänsten startar och konfirmander går i procession från kyrkan till scenen vid strandängarna.
  • 13:45 (ca) Konfirmationsgudstjänsten avslutas med att konfirmnaderna går i procession till Prästgården.