Du är här

Aktuellt just nu

På den här sidan kan du ta del av sådant som är lite extra aktuellt just nu.

Gospel med Sound of Joy i Härryda kyrka!

Välkommen till en härlig eftermiddag den 21/10 för dig som älskar gospel! Musikgudstjänst med Sound of Joy, Vasa Gospel, Mikaela Häger och Musikprojektet. 

Biljetter: köps på expeditionen, tel 031–97 71 00. 

Pris: 50 kr för medlemmar i Svenska kyrkan. 100 kr för övriga.

Präst: Jörgen Magnusson

Tid: 
21/10 kl 15.00
Plats: 
Härryda kyrka

Tvillingträff 29/10

Sköna barntimmar hälsar alla tvillingar med föräldrar varmt välkomna till tvillingträff. Här finns utrymme att dela erfarenheter med andra tvillingföräldrar. Vi erbjuder en sångstund kl 11.00. Lättare lunch finns till självkostnadspris. Alla åldrar är varmt välkomna. 

  • Besöksadress: Idrottsvägen 8, 438 32 Landvetter.  
  • Parkering: för parkering längre än 2 timmar: Landvetterskolan eller pendelparkeringen i centrum. 
  • Kontakt: Stephanie Robertsson, stephanie.robertsson [at] svenskakyrkan.se, tel: 0768-47 71 31 samt Lena Fransson, lena.fransson [at] svenskakyrkan.se.

 

Tid: 
29 oktober kl 10–14
Plats: 
Landvetter församlingshem

Morgonbön

Nu  kan du vara med på morgonbön i Landvetter församlingshem. Börja dagen med en rofylld stund - din tid för stillhet och frid! Start 15/10.

Välkommen! 

Tid: 
Måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar kl 08.45
Plats: 
Landvetter församlingshem, Eviga Ljusets Rum

Höstlovsöppet i Härryda församlingshem!

Sköna Barntimmar har öppet i Härryda församlingshem under höstlovet (onsdag, torsdag och fredag vecka 44). Här finns pyssel, lek och mycket mer. Vi har en fin lekplats på utsidan och skogen nära till hands.

Frukost och lunch serveras till självkostnadspris. Ni har möjlighet att betala med kontanter eller swish.

Sångstund erbjuder vi kl 09:45 onsdag, torsdag och fredag. För med information: kontakta Stephanie Robertsson, 0768–47 71 31, stephanie.robertsson [at] svenskakyrkan.se

Varmt välkomna!

Britt Dovmyr in memoriam

Det är med stor sorg och saknad jag måste meddela att Landvetter och Härryda pastorats vice Ordförande, Britt Dovmyr, är död! Britt lämnade oväntat och hastigt det jordiska livet på fredagkvällen, den 21 september.

Britt Dovmyr är ”mamma” till många av våra framgångar som Kristi kyrka i Landvetter och Härryda. Med sitt raka sätt och tydliga rättspatos såg hon alltid den enskilda människans behov. Hon brann för våra ungdomar och var drivande i att göra Prästgården till vad den är idag för våra barn- och ungdomsverksamheter.

Britt var en känslomänniska med pondus, som gärna tog plats och la ut texten med olika utvikelser. Möten där Britt var närvarande tog alltid lite längre tid men alla som var med lärde sig något nytt och vi hade väldigt roligt tillsammans. Britt var en riktig faighter som aldrig gav upp och aldrig lät sig hindras av sina krämpor. Hon var en förebild för oss andra. Hennes självklara plats i vår krets blir svår att fylla.

Vi ber: Himmelske Fader, vi tackar Dig för Britt och för allt hon gjort för kyrkan. Vi ber för hennes utgång och ingång i Din himmelska tillvaro. Lär oss HERRE, att i tid tänka på våra egna liv, så att vi lever i tydlig kärlek till Dig, våra medmänniskor och oss själva. Ge oss något av Britts mod, så att vi vågar stå upp mot den ondska som finns runt omkring oss. HERRE, vi ber för alla som sörjer Britt och då särskilt för hennes barn med familjer. Giv oss alla kraft att ta tag i det som måste göras och i glädje se tillbaka på det som gjordes av Britt, i kärleksfull solidaritet med många.

AMEN

– Peter Bratthammar, kyrkoherde

Gå med i Svenska kyrkan här!

Nu kan du enkelt och smidigt anmäla ditt inträde i Svenska kyrkan direkt här på hemsidan.

Anmäl dig här ›››