Du är här

Krakow

Inför och utifrån en resa till Krakow i Polen arbetar vi med frågor kring ont och gott och hur vi kan göra världen bättre. Ingenstans i världen kan man uppleva en sådan kontrast mellan ljus och mörker som i Krakow. Några mil utanför denna vackra stad besöker vi under resan det före detta koncentrationslägret Auschwitz - ett besök som alla människor borde göra någon gång i livet. Vi arbetar sedan med hur vi kan fokusera på ljus och gemenskap för att göra världen bättre.

 


Krakowkonfirmationens tema är från mörker till ljus. Under vår tid tillsammans kommer vi alltså att undersöka det mörkaste som mänskligheten har åstadkommit men framförallt upptäcka hur vi kan skapa en ljus framtid. Vad kan vi göra för att förintelsen aldrig skall upprepas? Hur blir du ett ljus i mörkret? Under vår resa till Krakow besöker vi därför det före detta koncentrationslägret Auschwitz. Detta besök är en del av din konfirmationsupplevelse men inte det enda. Vårt främsta fokus är gemenskap och glädje och sådant som gör världen bättre och ljusare.

Upplägg: Förutom Krakowresan består detta alternativ av ett helgläger och fem träffar.

Krakowresan: 9 - 14 maj

Inför konfirmationen: 22 -  25 maj, 16:30 - 19:30

Konfirmation: Lördag 26 maj 2018

Kostnad: 1500 kronor inklusive resa och helpension.


ANMÄLAN

Anmälan öppnar i början av september.

GUDSTJÄNSTER

En viktig del av konfirmandtiden är gudstjänsten därför vill vi att ni som konfirmerar er deltar i totalt tolv stycken under ert konfirmandår inklusive en jul- och en påskgudstjänst för att få en tydlig bild av hur gudstjänstlivet ser ut i en församling. Som julgudstjänst räknas de som äger rum på julafton och juldagen och för påsk från skärtorsdagen till och med påskdagen. Det går bra att besöka andra kyrkor än Landvetter och Härryda, Svenska kyrkan finns över hela världen så det finns alltid en kyrka i att besöka se gärna Svenska Kyrkan i Utlandets hemsida.

DOP

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Detta är inget problem utan löser sig genom att man erbjuds att döpa sig någon gång innan konfirmationen. Det vanliga är att de som inte är döpta samlas för en dopgudstjänst veckan innan konfirmationen. Till denna bjuder var och en in dem som de önskar skall vara med att fira dophögtiden.

Vet du med dig att du inte är döpt så vill vi att du hör av dig till Peter Bratthammar, peter.bratthammar [at] svenskakyrkan.se eller 031-977108.

BETALNING

Krakowkonfirmationen kostar 1500:-, i detta ingår resa, boende, mat (dock inte under resan) och allt material. Betalningen skall vara Församlingen tillhanda senast den 3 mars och ni kan betala på två sätt:

Swish: nr. 123 476 2662, skriv konfirmandens namn och Krakow.

Bankgiro: nr. 213-8642, skriv konfirmandens namn och Krakow.