Du är här

Tågluffskonfirmation

Genom åren har vi märkt att det som förändrar och utvecklar unga människor är själva resan. Därför erbjuder vi nu ett konfirmationsalternativ med just resan i fokus. Under en tågresa mellan Göteborg, Köpenhamn, Hamburg och Berlin arbetar vi med vad vi lämnar för spår. Vi visar hur en aktiv kristendom kan sprida ljus och kärlek i en mörk värld.

Upplägg: Förutom själva resan består detta alternativ av ett helgläger och fem träffar.

Resan: 16 - 21 juni

Inför konfirmationen: 26 -  29 juni, 10:00 - 14:30

Konfirmation: Lördag 30 juni 2018

Kostnad: 1500 kronor inklusive resa och helpension.

Här nedan kommer vi löpande att lägga ut mer information om din konfirmationsupplevelse. Just nu publicerar vi endast allmän info, datum för helgläger och träffar kommer inom kort.


ANMÄLAN

Anmälan till konfirmation öppnar i början av september. 

GUDSTJÄNSTER

En viktig del av konfirmandtiden är gudstjänsten därför vill vi att ni som konfirmerar er deltar i totalt tolv stycken under ert konfirmandår inklusive en jul- och en påskgudstjänst för att få en tydlig bild av hur gudstjänstlivet ser ut i en församling. Som julgudstjänst räknas de som äger rum på julafton och juldagen och för påsk från skärtorsdagen till och med påskdagen. Det går bra att besöka andra kyrkor än Landvetter och Härryda, Svenska kyrkan finns över hela världen så det finns alltid en kyrka i att besöka se gärna Svenska Kyrkan i Utlandets hemsida.

DOP

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Detta är inget problem utan löser sig genom att man erbjuds att döpa sig någon gång innan konfirmationen. Det vanliga är att de som inte är döpta samlas för en dopgudstjänst veckan innan konfirmationen. Till denna bjuder var och en in dem som de önskar skall vara med att fira dophögtiden.

Vet du med dig att du inte är döpt så vill vi att du hör av dig till Peter Bratthammar, peter.bratthammar [at] svenskakyrkan.se eller 031-977108.