Detta formulär är stängt för nya inlägg.

Du är här

Konfirmation

Att konfirmera sig handlar om livet. Och hur lär vi oss om livet, om inte genom att leva det - att uppleva det. Konfirmationen är en unik och viktig upplevelse, där skapelsen och ungdomarnas egna liv står i centrum.

I Landvetter och Härryda församlingar kan du välja mellan tre olika konfirmationsupplevelser. Dessa är egentligen olika vägar till samma mål, oavsett vilket alternativ du än väljer är det din upplevelse och dina frågor som står i centrum. Här nedan följer en kort beskrivning av de olika alternativen, mer finns på de olika undersidorna.

Krakow

Inför och utifrån en resa till Krakow i Polen arbetar vi med frågor kring ont och gott och hur vi kan göra världen bättre. Ingenstans i världen kan man uppleva en sådan kontrast mellan ljus och mörker som i Krakow. Några mil utanför denna vackra stad besöker vi under resan det före detta koncentrationslägret Auschwitz - ett besök som alla människor borde göra någon gång i livet. Vi arbetar sedan med hur vi kan fokusera på ljus och gemenskap för att göra världen bättre.

Upplägg: Förutom Krakowresan består detta alternativ av ett helgläger och fem träffar.

Krakowresan: 9 maj - 14 maj

Inför konfirmationen: 22 -  25 maj, 16:30 - 19:30

Konfirmation: Lördag 26 maj 2018

Kostnad: 1500 kronor inklusive resa och helpension.

Läs mer ...

Tågluff

Genom åren har vi märkt att det som förändrar och utvecklar unga människor är själva resan. Därför erbjuder vi nu ett konfirmationsalternativ med just resan i fokus. Under en tågresa mellan Göteborg, Köpenhamn, Hamburg och Berlin arbetar vi med vad vi lämnar för spår. Vi visar hur en aktiv kristendom kan sprida ljus och kärlek i en mörk värld.

Upplägg: Förutom själva resan består detta alternativ av ett helgläger och fem träffar..

Resan: 16 - 21 juni

Inför konfirmationen: 26 -  29 juni, 9:30 - 14:30

Konfirmation: Lördag 30 juni 2018

Kostnad: 1500 kronor inklusive resa och helpension.

Läs mer ...

 

eKonfirmation

För dig som av olika anledningar inte kan eller känner dig bekväm med att resa erbjuder vi nu dig en möjlighet. Du konfirmerar dig utifrån samma mall som Tågluffskonfirmationen men reser inte med på resan. Istället får du under tiden vi är på resa uppgifter via olika nätbaserade tjänster. Målet förblir dock detsamma, att visa på hur en aktiv kristendom kan sprida ljus och kärlek i en mörk värld.

Upplägg: Du deltar under konfirmandåret under ett helgläger och fem träffar.

Inför konfirmationen: 26 -  29 juni, 9:30 - 14:30

Konfirmation: Lördag 30 juni 2018

Kostnad: Gratis

Läs mer ...