Du är här

Välkommen till Solbackens förskola!

Svenska kyrkans förskola är högt belägen i en lugn miljö nära Landvetter centrum. Vi erbjuder barnen en stimulerande och trygg miljö där utevistelsen är en viktig del av vår verksamhet.

Förskolans verksamhet

Förskolans verksamhet bygger på och följer läroplanen för förskolan (Lpfö 98/10) och står under tillsyn av Härryda kommun. Detta garanterar vårdnadshavarna att barnen ges en god pedagogiska omsorg.

Kyrkans förskola är ett alternativ för de som utöver modern pedagogik värdesätter kristen livssyn och kristna värderingar. Barnen får i den dagliga verksamheten lära känna Bibelns berättelser, fira årets högtider, be bordsbön och sjunga kristna sånger. Dessa framför vi bland annat några gånger per termin på våra familjegudstjänster.

Vi vill att verksamheten skall vara trygg, rolig och lärorik för alla barn som deltar. Varje människa är unik med sina möjligheter och begränsningar, därför är vi lyhörda för vad barnen behöver, ser samband mellan utvecklingsprocesser och hur man som vuxen kan stimulera, hjälpa och vägleda barnen.

 

Kontakta oss gärna!

Telefonnummer till Solbackens förskola:

• Avdelningen Igelkotten: 031-977 111

• Avdelningen Skogsmusen: 031-977 112

• Gudrun Öhlander (förskolechef): 031-977 115

• Maria Frigell (kokerska): 031-977 109